SNOP

Nätverket "Säg Nej till Omskärelse av Pojkar" består av en samling personer som arbetar för att omskärelse av pojkar skall förbjudas i Sverige. Pojkar har samma rättigheter som flickor att få växa upp med sina könsorgan intakta. För närvarande har nätverket låg aktivitet. Nätverket har denna blogg som sin "hemsida". För att kontakta nätverket, skicka ett mail till snop.info@gmail.com

Thursday, May 7, 2009

Omskurna män tar strid mot traditionen

"Omskurna män tar strid mot traditionen", bra artikel av Gudrun Renberg i SVD.
Återskapning av förhuden omnämns i artikeln. Den som är intresserad hittar mer info på nätet. Sök på "Foreskin restoration" eller kolla in information från CIRP.

9 comments:

Anonymous said...

Det finns ingenting i modern medicin som talar för könsstympning.
Det är ingenting annat än en primitiv ritual som minskar den sexuella upplevelsen år efter år för att ge dessa män impotens förr eller senare.
Vad är det för sjuka människor som skär sönder sina barn och sig själva för att minska sin sexuella upplevelse???

Anonymous said...

Men snälla, rara. Omskärelse minskar ingen sexuell upplevelse. Fram med vetenskapliga bevis om du talar sanning. Det finns ingenting som talar om att kvinnor inte kan ta hand om sina barn i Sverige men ändå görs det 30 000 aborter per år i detta land. Var är dessa själars rättighterer?Är det civiliserat att döda barn/foster men primitivt att utföra omskkärelse? Varför skrives det inte om det ur ett kritisk prespektiv eller är det bara muslimska seder som skall kritiseras 24/7. Det är slöjor, halalmat, omskärelse osv som det hela tiden skall skrivas om, debbateras, och kritisera. Är det inte hög tid att vända sig innåt, se på sig själv och städa framför sin egen dörr innan man pekar fingret på andra.

Mannen said...

Hördu Anonymous nummer 2, försök runka utan förhud så får du se hur skönt det blir.

Det här handlar om mänskliga rättigheter.

Anonymous said...

Hördu "mannen", Försök leva när andra bestämmt sig för att döda dig innan du ens får ens chans att föddas. Det handlar också om mänskliga rättigheter, änndå är det ingen som kritiskt granskar aborter 24/7, utan det ses som en rättighet att "skrapa" bort hela foster utan att nån lyfter ett ögonbryn MEN när lite förhud tas bort då skall minnsan den "primitiva" ritualen stoppas. Föräldrar som omskär sina barn tar åtminstånde sitt ansvar att ta hand om barnet som är ett konsekvens av att ha sex. Gå och kritiskt granska den "civiliserade ritualen" där man dödar sina foster. Återigen är det lättare att se ögonfransen i en annan människans öga än i sitt egen.

Anonymous said...

Jag skulle vilja se vad som hade hänt om man försökte införa könsstympning i tex Kina.
När Kineserna hade skrattat färdigt hade dessa personer blivit utsparkade ur Kina för evigt, om de haft tur.
Prata med folk i asien om könsstympning och de berättar vilka otroliga primitiva vildar de tycker vi är som tillåter detta.
De skrattar åt oss som om vi var grottmänniskor och jag känner flera asiater som är de vänligaste personerna på jorden, men diskuterar man detta, förstår man att de ser oss som primitiva vildar och jag förstår dem fullständigt.
En asiat sa att kineser har varit slavar åt kejsare längre än judarna har varit slavar och inte fan skär de sönder sina barn för det.
Jag är ganska övertygad om att religiös fanatism skapas efter den traumatiska upplevelsen, då de som spädbarn blir stympade av sina egna föräldrar.
När man skär av blodkärl och nerver minskar blodtillförsel och nervsignaler från ollonet. Då ollonet inte är skyddat blir ollon huden tjockare varje år och känseln minskar varje år.
Gissa vilka som började debatten om impotens och i vilka länder man har mest forskning inom impotens.
Många behöver större friktion för sexuell stimulans efter några år och tvingas till analsex för att få utlösning.
Många könssjukdomar kommer från dessa länder pga ohygienisk analsex.
Förbjud könsstympning

Anonymous said...

Men är du på seriös? Ibland undrar man om vissa människor ens satt sin fot utanför Sverige, det är inte klok vad outbildad man kan vara. Finns hur många kineser dvs asiater som helst som är muslimer och därmed kan man anta att de omskär sina bara. Säger kinese som äter hundar till middag att andra är primitiva, ojoj, det måste va så då..¤host¤...NOT! Skärpning alltså, det finns 20 milijoner muslimer i Kina så visserligen utförs omskäörelse även där. Och peka inte fingret på andra som könssjukdomsspridare när diverse könssjukdomar sprids och ökar även i Sverige, återigen städning framför den egna dörren är att föredra innan man pekar finger, ajabaja!

Muslims live in every region in China.[22] The highest concentrations are found in the northwest provinces of Xinjiang, Gansu, and Ningxia, with significant populations also found throughout Yunnan province in southwest China and Henan Province in central China.[22] Of China’s 55 officially recognized minority peoples, ten groups are predominately Muslim

China is home to a large population of adherents of Islam. According to the CIA World Factbook, about 1%-2% of the total population in China are Muslims,[25] while the US Department of State's International Religious Freedom Report shows that Muslims constitute about 1.5% of the Chinese population.[26] Recent census counts imply that there may be up to 20 million Muslims in China.

http://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_China

Anonymous said...

1. Kritik mot manlig könsstympning säger ingenting om var man står i abortfrågan. Lämna den utanför. Det kan säkert sammanvävas till en intressant diskussion, men gör det på ett schysst sätt i rätt sammanhang och ställ inte frågorna mot varann.
2. Vet inte om det ska anses vara "primitivt" med könsstympning. Det är inget argument i sig. Den "primitiva" människan dvs den som vi varit i hundratusentals år har haft förhud som alla andra däggdjur. Det är snarare "moderna" kulturer som uppfunnit en variation av barbariska seder som man utsätter människokroppen för, varav manlig könsstympning är en, några fjuttiga tusen år gammal - och som är tillåten och omhuldad i vårt "upplysta" land.
3. Omskärelse minskar inte den sexuella upplevelse man har kvar, per definition. Men den tar bort allt som en intakt penis hade kunnat ge. 25 kvadratcentimeter super-specialiserad-high-tec njutningsvävnad. Och skyddsvävnad för det delikata ollonet.

dr Valkyria

Anonymous said...

Det finns statistik som visar att omskurna Amerikaner tror mer på vaginala orgasmer och att omskärelsen ger fördelar pga att de är mer "uthålliga".
Samma statistik visar att naturliga oomskurna Europeiska män mer tror på den klitorala orgasmen!
Denna undersökning från Shere Hite påpekar den manliga omskärelsen som mer än något annat befäster heterosexuell penetrering som NORM.

Anonymous said...

Det finns statistik som visar att omskurna Amerikaner tror mer på vaginala orgasmer och att omskärelsen ger fördelar pga att de är mer "uthålliga".
Samma statistik visar att naturliga oomskurna Europeiska män mer tror på den klitorala orgasmen!
Denna undersökning från Shere Hite påpekar den manliga omskärelsen som mer än något annat befäster heterosexuell penetrering som NORM.