SNOP

Nätverket "Säg Nej till Omskärelse av Pojkar" består av en samling personer som arbetar för att omskärelse av pojkar skall förbjudas i Sverige. Pojkar har samma rättigheter som flickor att få växa upp med sina könsorgan intakta. För närvarande har nätverket låg aktivitet. Nätverket har denna blogg som sin "hemsida". För att kontakta nätverket, skicka ett mail till snop.info@gmail.com

Monday, May 25, 2009

"Ska vi omskära pojkar kan vi även diskutera att göra det på flickor"

Ännu en bra artikel om omskärelse. Den här gången i GT. Överläkaren Lars-Göran Friberg säger något vi redan visste, men det fötjänas att upprepas. Det är inte många läkare som vågar tala klarspråk om vilka skador en omskärelse i allmännhet orsakar. Citat ur artikeln: "Omskärelse gör mer skada än nytta, hävdar han.- Det kan det leda till förträngningar av urinröret. Förhuden har också en sexuell funktion. Den fungerar som ett glidlager. Och tar du bort för mycket förhud finns det inte plats för erektionen."


Här är en läsarkommentar: "Omskärelse av små oskyldiga pojkar eller flickor är ett fruktansvärt övergrepp som borde vara förenat med mycket stränga straff. Den troliga orsaken till att man började omskära småpojkar var med stor säkerhet att man ville förhindra eller åtminstone försvåra onani eller petting som man ansåg mycket farlig. Sexofobi är ju också något som utmärker alla abrahamitiska religioner. Att med ett kirurgisk ingrepp i barndomen försvåra för någon att under ett helt liv njuta av ett normalt och varierat sexliv är fullständigt barbariskt! "

5 comments:

Biggles said...

Vad orsaken till omskärelse i mellanöster ursprungligen var kan vi aldrig veta, men varför det finns i USA är definitivt sexofobi från religiöst håll.

Dr. Kellogs (ja, som i cornflakes) förespråkade sexuell avhållsamhet och varnade för alla problem som onani "bevisligen" medförde. Omskärelse var ett av hans vapen (som skulle göras utan bedövning för att smärtan skulle signalea hur fel det är att röra sig själv...)

Wikipedia

Anonymous said...

Det här är nog den tramsigaste av alla främlingsfientliga bloggar i Sverige. Läkaren som i bästa 1930-talsstil fantiserar om judelobbyn säger ingenting om "skador en omskärelse i allmännhet orsakar" utan ger exempel på möjliga skador.

Som omskuren man kan jag meddela att det inte finns några problem med att onanera. Det är ett betydligt större problem för alla män med trång förhud.

Mannen said...

Hej Anonymous,
Det finns massor av män som är missnöjda med att vara omskurna. Kul för dig att du är nöjd med att vara omskuren. Faktum kvarstår: det finns många män som är missnöjda med att ha blivit omskurna mot sin vilja. Detta oavsett vad du tycker om saken.

Det är inte främligsfientligt att värna om pojkars rätt till sin egen kropp.

Angående överläkarens uttalande, så var det min tolkning av vad han sa i intervjun. Jag påstår inte att det är ett ordagrant citat. Läs själv och avgör efter eget tycke.

Mannen said...

Ok, Anonymous. Jag har korrigerat blogginlägget en aning efter din kommentar. Nu är det tydligare hur jag har citerat artikeln.

Tråkigt att du tycker bloggen är tramsig. Jag tar ämnet på stort allvar.

Yaman said...

Du e löjlig Anonym!
Jag har kallad många Svenskar för Alkisar pga deras livstil vilket stämmer & det borde dem göra något åt.
Samma gäller vissa gruppers kroppsfientlighet!
Föräldrarna som omskär sina pojkar är samma vuxna som inte låter sina flickor delta i idrott osv.
Du kanske inte ser att det ena leder till det andra,men försök se barn som individer oavsett klass,kultur etc.