SNOP

Nätverket "Säg Nej till Omskärelse av Pojkar" består av en samling personer som arbetar för att omskärelse av pojkar skall förbjudas i Sverige. Pojkar har samma rättigheter som flickor att få växa upp med sina könsorgan intakta. För närvarande har nätverket låg aktivitet. Nätverket har denna blogg som sin "hemsida". För att kontakta nätverket, skicka ett mail till snop.info@gmail.com

Friday, June 5, 2009

Barns grundläggande rättigheter kommer alltid före föräldrars rätt att bestämma över sina barn

Fyra politiker i centerpartiet skrev häromdagen en debattartikel i DN, "Religiös friskola ett svek". Citat ur artikeln: "På Centerpartiets stämma i maj erkändes principen att barns grundläggande rättigheter alltid kommer före föräldrars rätt att bestämma över sina barn."

Det är bra att Centerpartiet tydliggör denna grundläggande rättighet (till skillnad från exempelvis SKL).

Kanske det snart är dag för Centerpartiet, att ta ställning för att arbeta för ett förbud mot könsstympning av pojkar? Det gjorde faktiskt Vänsterpartiet redan 2002. V är hittils det enda riksdagsparti som tagit ställning mot könsstympning av pojkar.

Jag ser med spänning fran emot att hela Centerpartiet fortsättningsvis ställer sig bakom Staffan Danielssons arbete mot könsstympning av pojkar:

No comments: