SNOP

Nätverket "Säg Nej till Omskärelse av Pojkar" består av en samling personer som arbetar för att omskärelse av pojkar skall förbjudas i Sverige. Pojkar har samma rättigheter som flickor att få växa upp med sina könsorgan intakta. För närvarande har nätverket låg aktivitet. Nätverket har denna blogg som sin "hemsida". För att kontakta nätverket, skicka ett mail till snop.info@gmail.com

Wednesday, July 15, 2009

Läkaren Anders Sillén: Omskärelse av små pojkar inget annat än könsstympning

Läkaren Anders Sillén skriver i en debattartikel i Eskilstuna-Kuriren: Omskärelse av små pojkar inget annat än könsstympning. Se även en notis hos SR, Radio Sörmland.

Sillén går till hårt angrep mot Socialstyrelsens redan hårt kritiserarde rapport, (sammanfattning) (hela rapporten, pdf).

Socialstyrelsens rapport har redan kritiserats i åtskilliga tidigare blogginlägg på denna blogg.

Citat ur Silléns artikel:
"Vid Landstinget Sörmlands fullmäktigemöte den 16 juni beslutade man att sjukvården i vårt län nu skall erbjuda könsstympning - eller ”omskärelse på icke medicinska grunder” som det heter i protokollet. Som skäl anges en rekommendation från SKL (Sveriges Kommuner och Landsting. Denna rekommendation bygger på en rapport från Socialstyrelsen och är i sig skrämmande läsning. Bland annat skriver man att ”barnets rätt till veto kan anses åsidosatt men detta är en värderingsfråga som kan diskuteras”. En värderingsfråga? Detta gäller alltså spädbarn som alltså inte har någon möjlighet att motsätta sig ett smärtsamt ingrepp."

Socialstyrelsens rapport är ett beställningsverk som helt och hållet bygger på statsfeministiska könsmaktsteorier som inte ger utrymme för att pojkar kan vara offer. Ett samtal som bloggen haft med Socialstyrelsens generaldirektör ger stöd för att det förhåller sig på det viset:
generaldirektören sa att könsmaktsordningen ligger till grund att regeringen ser betydligt allvarligare på stympning av flickor än pojkar. Sen påstår generaldirektören att de har att rätta sig efter regeringens uppfattning. Socialstyrelsen sviker, med denna fega hållning, grovt sitt tillsynsansvar för att sjukvård bedrivs på bästa sätt enligt beprövad erfarenhet.

6 comments:

Anonymous said...

en ung omskuren ungdom kan skylla på könsmaktsordningen! eller genus elr något annat modernt påhitt för att hans sexliv har skurits så det endast passar familjeliv?en omskuren man e ju skapad för familjeliv inget annat det borde idiot feministerna tänka på

INGA SKATOR(feminazis PÅ VÅRA GATOR

Anonymous said...

Det är därför som ex. vänsterpartiet(som är ett feministiskt parti) står på pojkarnas sida och vill förbjuda omskärelser som inte är medicinskt motiverade. De flesta kd-are/konservativa och icke-feministiska politiker tycker däremot att det är bra med tillåten omskärelse - ändå får bloggen det till att det är feminismens fel. Goddag yxskaft...

Mannen said...

@Anonymous
Vänsterpartiet gör inte mycket alls. Det har varit Tasso Stafilidis själv som åstadkommit nästan allt de gjort. Nu sitter han inte i riksdagen. Vad har hänt med frågan inom V sedan Tasso försvann???

Att vänsterpartiet gjort något vettigt har INGET att göra med att de är feminister.

Visa gärna på en en enda koppling till att feminister/feminismen har tagit avstånd till stympning av pojkar så kanske jag kan ompröva det ställningstagandet.

För att ta ett annat exempel:
Rädda Barnen säger i klartext att ett arbete mot könsstympning av pojkar kan vara till nackdel för kampen mot stympning av flickor, därför väljer man att strunta i pojkarna. Bara ett exempel på hur illa ställt det är med omsorgen av pojkar.

RFSU undrar om det gör ont att få förhuden bortskuren??? De måste ta ställning till detta innan de gör något.... Say no more! RFSU har förhalat frågan i 8 år nu. De skiter fullständigt i pojkars könsorgan. Det finns massor publicerat om smärtan vid en omskärelse.

Låsta Individer blir Religiösa said...

Detta är Feminismens fel!Inte nog med att en Amerikansk vulgärfeminist sköt Andy Warhol,de hatar pojkbarn okså!
FeministIdioters tal om härskartekniker,sexuell kontroll osv verkar inte gälla pojkar/unga mäns kroppar!
Det viktigaste instrumentet att kontrollera männískor har varit genom sexualiteten i alla tider.
Omskärelse har ju iaf lyckats med att befolka jorden.

Heterosexuella behöver okså förhud said...

men det kan aldrig bli bra om bara Tassso Stafilis i vänsterpartiet kritiserar detta då tolkas det från omvärlden som att förhuden är ngn gay grej!Han e ju bög.detsamma tycks gälla många som bekämpar detta!
Många pojkar tycker ju omskurna snoppar är macho!amrikansk p film om inte annat har bara omskurna i heterofilemr!förhud finns endast i bögfilmer (sånt tar den stora massan till sig speciellt unga grabbar)
Nä fram för mer maskulina heterosexuella män emot denna barbari!detta är ingn fråga för stjärtgossar!

Mannen said...

@Heterosexuella ...
Jag gillar inte ditt resonemang och tonfall.
Ha respekt för det Tasso åstadkommit. Han har kämpat ganska ensam. Andra politiker har fegat ur när Tasso fortsatt kampen.

Förresten så så borde du sluta titta på amerikansk porrfilm. Du får en snedvriden verklighetsuppfattning av det.