SNOP

Nätverket "Säg Nej till Omskärelse av Pojkar" består av en samling personer som arbetar för att omskärelse av pojkar skall förbjudas i Sverige. Pojkar har samma rättigheter som flickor att få växa upp med sina könsorgan intakta. För närvarande har nätverket låg aktivitet. Nätverket har denna blogg som sin "hemsida". För att kontakta nätverket, skicka ett mail till snop.info@gmail.com

Friday, February 12, 2010

Västernorrlands läns landsting vägrar könstympa pojkar

Helt otippat, eftersom det tidigare felaktigt spekulerats att Västernorrlands läns landsting skulle börja med könsstympning, så trotsar man SKL rekommendationer och vägrar att könsstympa pojkar.

SR rapporterar: "Efter en lång debatt igår där partihänsynen helt lades åt sidan sa Landstingsfullmäktige till slut nej till omskärelse av små pojkar om det inte är medicinskt motiverat."

Ännu några citat ur SRs artikel:
“– Min grund att ta ställning emot det här är helt ur ett barnperspektiv, säger Lena Näslund, socialdemokrat från Örnsköldsvik, som var en av de socialdemokrater som gick emot landstingsledningens förslag om att tillåta omskärelser.”

Vidare säger Näslund:
“För de som ändå vill låta omskära sina småpojkar behöver det inte vara något problem, menar Lena Näslund (S), eftersom de hänvisar dem till Stockholm där det är möjligt att genomföra ingreppet.”

Vad är det för resonemang? Är Näslund emot omskärelse eller inte? Om hon nu är emot omskärelse så är det väl VERKLIGEN ett problem att man kan åka till Stockholm och få övergreppet utfört där.

2 comments:

Biggles said...

Med några mindre modifieringar inser man lätt hur absurt uttalandet egentligen är:

För de som ändå vill låta omskära sina småflickor behöver det inte vara något problem, menar Lena Näslund (S), eftersom de hänvisar dem till Egypten där det är möjligt att genomföra ingreppet.

Rammstein said...

Förtryckande traditioner som kränker individens rättigheter får aldrig accepteras! Den här jäkla Amerikanismen vi alla lever under kommer förstöra vår jord!